vrijdag 28 december 2012

Laatste kerstkaarten en kerstcadeautjes

Vorige week heb ik op het laatste moment nog even wat kerstkaarten gemaakt. Erg handig om op het laatste moment nog 3 kaarten tekort te komen. En presteren onder druk is niet echt iets voor mij.
Toch zijn ze wel leuk geworden.

Ik heb ook nog twee kerstcadeautjes gemaakt voor onze kleine nichtjes van 15 maanden en 3 maanden.

Het patroontje van deze uil komt van de website http://www.amigurumi-haken.be/. Het is de mascotte van de website en het patroontje is gratis te downloaden nadat je je hebt geregistreerd. In het oorspronkelijke ontwerp knipoogt de uil en is het wit in het oog gemaakt van vilt, maar ik heb het wit gehaakt. Er zit een rammelschijfje in. Zo is het een leuk speeltje voor ons kleinste nichtje.
Deze berenmuts heb ik gemaakt aan de hand van het patroon van de berenmuts van A la Sascha, waarbij ik het patroon voornamelijk heb aangehouden voor de maatvoering. Ik heb een schelprandje toegevoegd zodat het wat mooier is afgewerkt aan de onderkant en de oren heb ik ook anders gehaakt dan het oorspronkelijke ontwerp. Het zijn drie toeren lila (meerderen totdat je na 3 toeren 18 vasten hebt), vervolgens wisselen naar lichtroze en meerderen naar 30 vasten, vervolgens een toer van 30 vasten, dubbel vouwen en de twee kanten aan elkaar haken. Je naait ze dan iets gebogen vast zodat het net echte berenoortjes zijn.
Dit is de jongedame met haar muts op. Erg schattig!

Nicole

1 opmerking:

  1. I like the owl. It's so much lovely ♥
    Happy crochet!
    Http://sewzan.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen