vrijdag 4 januari 2013

Gelukkig Nieuwjaar! Een nieuw jaar, nieuwe kansen

En dan met name nieuwe kansen om UFO's af te maken. UFO's? Ja, UnFinished Objects, ook wel Work In Progress genoemd. En daar heb ik er nog wel wat van liggen.

Project nr. 1: Aap Zoef uit het boekje `Aapjes haken` van Christel Krukkert. (Alle onderdelen zijn gemaakt, het is alleen nog een kwestie van in elkaar zetten.)
Project nr. 2: Het babydekentje. Ik heb een aardige verzameling granny squares gehaakt, maar die moeten nog wel aan elkaar gezet worden. Daar moet ik me ook maar eens in verdiepen.
Project nr. 3: De kameleon op de foto rechtsboven moet ik ook nog steeds afmaken. Ik baalde zo van het rare draaien van de kleurwisselingen in z´n staart, dat ik er helemaal klaar mee was. Maar hij is te leuk om te laten liggen.
Project nr 4: Hetzelfde geldt voor de hond rechtsboven. Alle losse onderdelen zijn er, maar ik baalde zo van
z´n scheve poten, dat ik me er niet meer toe kon zetten om ´m af te maken. Dat gaan we dus ook a.s.a.p. doen. Inmiddels ben ik ook wat meer bedreven in het in elkaar zetten van knuffels. Dus dat moet nu toch wel gaan lukken.
Project nr. 5: Durf het bijna niet te typen, maar ook Sjakie de Stapelslak moet er aan geloven. Die heeft ook lang genoeg in losse onderdelen gelegen.

Het mandje op de foto rechtsboven is wel af... dat scheelt dan weer.

Wat staat er dit jaar nog meer op het programma?
Kraamcadeautjes! 

Er zijn op dit moment nog twee vriendinnen zwanger en er zijn er ook nog twee bevallen voor wie ik een cadeautje wil maken. (Als iemand nog een leuk haakpatroon voor een Roodkapje pop o.i.d. heeft, dan hou ik me van harte aanbevolen!)

Voor onze kleine man (die zich nog steeds buitengewoon vermaakt in m´n buik) wil ik nog steeds de boerderij dieren boxspiraal maken naar het patroon van Annemarie Arts.

Daarnaast ben ik bang dat ik binnenkort gestrikt wordt voor het maken van deze uilenmuts voor een van m´n nichtjes. Ik heb het patroon vertaald voor m´n moeder maar het is nog niet getest, dus misschien moet ik me er maar eens aan wagen.

Daarnaast heb ik nog twee goede voornemens voor 2013:
leren breien en leren hoe m´n naaimachine werkt. 
Ik heb zoveel leuke tutorials gezien op de blog van Kris, dat ik me daar toch echt eens aan moet wagen. En het boek `Breien voor starters` van Erika Knight lijkt me wel wat om het breien te leren. Er komen zoveel leuke breiboeken uit. Ik heb het boek ´Dieren breien` van Sarah Keen aan m´n moeder gegeven, maar in het  voorjaar komt het boek `Boerderij dieren breien` van dezelfde schrijfster uit. Ook heeft dezelfde uitgeverij een boekje ´Gebreide dino´s`, leuk leuk leuk,,,,,hebben, hebben, hebben......

Maar nu ga ik me eerst maar eens op die aap storten!
Bedankt voor je bezoek!
Nicole

Geen opmerkingen:

Een reactie posten