woensdag 27 februari 2013

Het heeft even geduurd...

Maar ik ben er weer.

Na wat opstartprobleempjes slaapt de kleine inmiddels ook wat uurtjes iedere dag waardoor deze moeder ook weer wat tijd heeft gekregen om lekker te haken. Heerlijk! Ik miste het wel zeg.

Een paar weken geleden heb ik twee patroontjes bij A la Sascha gekocht: het telefoonhoesje en het patroontje voor het Roodkapje knuffeldoekje. Die laatste kwam als geroepen want een vriendin is eind november bevallen van een lief klein meisje wiens kamertje als thema Roodkapje heeft. Inmiddels is Roodkapje al aardig gevorderd dus die hoop ik snel te kunnen laten zien.

Het telefoonhoesje ga ik voor m'n nichtje maken. Zij is helemaal into de snorren... dus rara wat erop komt!

Tijdens een nachtvoeding (dan krijg ik echt de beste ingevingen) bedacht ik me ineens dat je ook de patroontjes voor Hama strijkkralen kunt gebruiken om in kruissteek te borduren op het hoesje. Op Etsy en Pinterest (ik wilde er niet aan, maar voor beide sites staat de app nu ook op mijn telefoon...handig als de kleine op m'n schoot ligt te slapen) kun je onwijs veel leuke voorbeelden vinden...uiltjes, cupcakes, zeepaardjes etc. Het is alleen een kwestie van tellen hoe breed en lang het patroon is en dan weet je of het op het standaard hoesje past. En je kunt het hoesje natuurlijk altijd groter maken.... ook leuk als hoesje voor je zonnebril!

Dat is dus weer een project dat op me ligt te wachten.

Voor wat betreft m'n goede voornemen om te leren breien: de postbode bracht me gisteren het boek "Breien voor starters" van Erika Knight. Vanmiddag maar even langs de Zeeman voor breinaalden nr. 3 om aan het eerste project te kunnen gaan beginnen: een sjaal.

Vandaag of morgen komt ook het boekje "Haakparty op de boerderij" van Christel Krukkert. De boekjes van Christel zijn echt een verslaving. Als er eentje uit komt, dan MOET ik die hebben....*Zucht*

De kleine man slaapt nog... ik ben haken!
Nicole

1 opmerking:

  1. Het is verslavend hoor, het haken, maar ook bloggen en aps, pinterest is daar een van!
    Veel haak plezier en geniet van je kleintje!
    Tineke
    bollies53.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen