woensdag 7 augustus 2013

DIY: Letterbak met potjes

Een hele tijd geleden kwam ik bij de Xenos een simpele letterbak tegen. Mooi blank hout. Niet te diep. Die zag ik wel aan de muur in m'n "studio" hangen.

En manlief heeft 'm dit weekend opgehangen. Vandaag heb ik 'm al een beetje gevuld met potjes. De potjes zijn de DIY in dit verhaal; ze hebben allemaal een mooie oranje deksel gekregen.

Dit heb je nodig:
  • Niet al te grote potjes zoals bijvoorbeeld van Olvarit, olijven, kappertjes, sambal etc.
  • Een spuitbus verf van bijvoorbeeld de Hema.
  • St. Marc schoonmaakmiddel want dit ontvet goed waardoor je niet eerst alle dekseltjes hoeft te schuren.
  • Een piepschuim plaat of een houten plaat of evt. karton.
  • Kleine spijkertjes.
Het is eigenlijk heel simpel...

Maak alle potjes en dekseltjes schoon met een sopje van water en St Marc.
Je drukt of spijkert de kleine spijkertjes in de plaat hout of piepschuim. Ze moeten een beetje schuin in de plaat staan. Hier hang je de dekseltjes op. Laat alles goed drogen. Op het moment dat ze droog zijn, kun je beginnen met spuiten. Doe dit zo gelijkmatig mogelijk. Er moet wel een laag of vier opkomen.
Laat de dekseltjes tussen het spuiten van de lagen goed drogen. Een nachtje tussen iedere beurt is zeker aan te raden. Kijk goed of je alle randjes hebt geraakt. Zo niet, dan draai je het dekseltje op het spijkertje zodat je nu als eerste de andere kant van de rand raakt. Easy peasy...maar het resultaat is zeker de moeite waard!

Een ideale opbergplaats voor alle kleine ditjes en datjes die je als knutselliefhebber verzamelt. 

 En het is misschien een open deur...maar als je toch bezig bent, voorzie dan ook gelijk wat grotere potjes van een mooi gekleurd dekseltje. Ze staan namelijk ook heel leuk op een gewone plank. Overigens heeft de Xenos ook kant en klare kleine potjes voor in de letterbak. De twee wekpotjes links in de letterbak komen bij de Hema vandaan.
Met heel veel dank aan mijn lieve schat die dit hele project voor mij heeft uitgevoerd!
Ik ben er erg blij mee. :-D
Nicole

Geen opmerkingen:

Een reactie posten