dinsdag 20 november 2012

En toen waren het er twee...

En ze hebben nog een zuurstok bij zich ook!

Het patroon van de zuurstok is ook van Christel Krukkert, maar in plaats van 'm geheel in het wit te haken en er vervolgens een rode ketting omheen vast te zetten, heb ik 'm afwisselend vijf toeren wit en vijf toeren rood gehaakt. Het is iets meer werk, maar wat mij betreft meer dan waard! 

Vanaf de toer dat je stokjes gaat haken om de kromming in de zuurstok te krijgen, heb ik om de drie toeren gewisseld. Drie toeren stokjes komen ongeveer overeen met 5 toeren vasten. 

Het binnenste deel van de kromming krijg je door het haken van halve vasten. Ik kreeg m'n haaknaald nr. 2,5 echter op een gegeven moment bijna niet meer in de steken.Tip: gebruik haaknaald 2, dan gaat het een stukje makkelijker en je ziet het verschil eigenlijk niet. Dat scheelt zere vingers!

De oren van de muisjes zijn eigenlijk helemaal grijs, maar ik vond het leuker om het lichte roze nog een keer te laten terugkomen, dus ik heb een magische ring met 6 vasten in het midden van het oortje vastgemaakt.

Gisteren heb ik ook nog het boekje "100 Sneeuwvlokken om te haken" gekocht. Ik ben van plan om daar ook nog wat leuke kerstversiering mee te maken. 

Maar eerst ga ik nog zo'n vogeltje maken!
Nicole1 opmerking: