woensdag 18 augustus 2010

Bloemen!

Op youtube kwam ik een video tegen van iemand die saaie standaard bloemen van papier veranderde in realistische bloemen. Volgens haar kon je deze techniek niet gebruiken met Ranger Distress Inkt, maar die inkt leek me juist PERFECT voor deze techniek....en dat is naar mijn mening ook zo!

Dit is de link naar het filmpje http://www.youtube.com/watch?v=KWcCm7a7f0o.

En dit zijn mijn bloemen:

De kleuren zijn Broken China en een combinatie van Antique Linnen & Vintage Photo. Doordat de Distress inkt reageert met water, krijg je een mooi kleurverloop op je bloem.

Met de Cuttlebug en een Spellbinders mal heb ik eerst uit standaard wit papier bloemen gestanst. Deze zijn vervolgens gekleurd met de inkt en een stukje Cut 'n Dry Foam en in ongeveer 8 lagen op elkaar gelegd. In het midden is het geheel vastgemaakt met een kleine brad.

Vervolgens maak je de lagen een voor een nat met een mini mister gevuld met water. Ik heb er ook nog wat perfect pearls in gedaan, maar dat is helaas niet zichtbaar op de foto. Vervolgens vouw je de blaadjes een voor een om de brad heen. Het geheel moet flink kreukelen. Dit doe je laag voor laag totdat je een soort rozenknop hebt. Maak tussendoor de lagen flink nat. Dan haal je alles voorzichtig uit elkaar met behulp van een pincet of tandenstoker. Laat het geheel een nachtje drogen en je hebt een mooie bloem!

Deze techniek werkt ook met kant en klare papieren bloemen van bijvoorbeeld Prima Marketing. Je kunt combinaties maken van alle vormen en maten.

Probeer het eens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten