maandag 18 maart 2013

Het wordt saai..

Maar hier is nog een post over inspiratie....

De website http://www.allfreecrochet.com/ bevat een enorme collectie haakpatronen. Op aanraden van Annemarie van Annemarieshaakblog heb ik daar een gratis e-book met haakpatronen gedownload.
Erg leuk!

Het nadeel  is wel dat je je emailadres moet achterlaten en dus iedere dag een mail ontvangt...maaarrrr....ook daar is weer leuke inspiratie in te vinden!

Zo ben ik aan het twijfelen of ik de Papillion scarf ga maken of de Lacy spring evening scarf. Ik heb nog een paar bolletjes SMC Cotton Time in m'n favoriete kleur koraal die al een jaar in de kast liggen te wachten tot ik ze verwerk tot een nieuwe favoriete sjaal....maar het juist patroon voor een alledaags-maar-wel-bijzonder sjaaltje kwam ik maar niet tegen. En het is toch zonde om katoen in je favo kleur te verwerken tot een enkel alledaags sjaaltje.... (je kunt het toch bijkopen!?!? Ja...helemaal waar...maar in mijn hoofd is het dan toch zonde.)

En eigenlijk mag ik van mezelf nog niet nadenken (laat staan beginnen) met een nieuw project want ik heb nog teveel liggen om af te maken en als ik iets nieuws begin, dan moet het een kraamcadeautje zijn want we gaan a.s. zondag de nieuwste aanwinst van onze vriendengroep bekijken. Onze Pim is niet meer de kleinste!

Misschien moet ik nu maar eerst de rammelaar namaken die we van de buren hebben gehad. Een hele leuke gehaakte rammelaar in regenboogkleuren.... lijkt me een snel projectje (=handig want het is zo zondag).

Zo zie je maar weer....inspiratie heb je zo te pakken!

Een mooie quote van Maya Angelou:

You can't use up creativity
The more you use, the more you have.

Die komt in onze knutsel-/studeerkamer!
Haakze!

Nicole

maandag 11 maart 2013

Nog meer inspiratie

De kleine man is aan het wennen op het kinderdagverblijf. Volgende week donderdag ga ik "alweer" werken... nog even niet aan denken....

Nu heb ik dus wel ineens drie babyloze dagen in de week waarin ik (naast het huishouden) weer even iets voor mezelf kan gaan doen. En ondanks dat ik de kleine echt mis als hij er niet is, vind ik het toch ook wel heel lekker om even m'n blogjes te kunnen bekijken en wat te haken of te breien.

Ik heb net weer veel inspiratie op gedaan op het blog Blij dat ik brei. Jeanet zet daar zoveel leuke links op. De patroontjes die ik dan tegen kom sla ik weer op de pc op met het voornemen om ze eens te gaan gebruiken. Inmiddels heb ik al een aardige verzameling maar die tijd he... die is echt schaars.

Wat er deze keer uit sprong voor mij:

Het grijze kussen met de Afrikaanse bloem granny's. Erg mooi, vooral die oranje en koraaltinten... mijn favoriete kleuren!

En ik heb, met dank aan Jeanet, nog een leuk blog aan m'n niet geringe bloglijst toegevoegd: Handwerkjuffie.
Het broodmandje vind ik erg leuk, maar ik ben vooral weg van alles wat zij onder het label "Nordic" heeft gepost. Rood, wit en aqua met Noorse patronen.... helemaal fantastisch! Daarom alleen al zou ik goed willen kunnen breien. Noorse patronen om te haken zijn meer dan welkom!

Daarnaast blijkt Christel Krukkert medio april met een nieuwe boekje te komen: Holland. Leuk! Het blauw-witte stelletje zijn favoriet.

Dit is mijn huidige Work in Progress:

 Roodkapje knuffeldoekje... een patroon van A la Sascha. Het is een WiP want het mondje ontbreekt nog en het kapje moet ik aan de achterkant nog vastmaken.
En waarom zou je met 1 project tegelijk bezig zijn als je ook met 3 projecten tegelijk bezig kunt zijn? De rode bol is mijn brei avontuur en de witte bol is het begin van een gehaakt telefoonhoesje. Dit is ook een patroon van A la Sascha. 

Hmmmm....zo'n Noors patroon kan ik natuurlijk ook in kruissteek op dat telefoonhoesje borduren........
Een keer raden welk project straks het eerste af is!
Nicole

dinsdag 5 maart 2013

Inspiratie

De meeste tijd die ik besteed aan mijn haakhobby is nog niet eens met de haaknaald in de hand, maar met de laptop op schoot. Ik ben namelijk echt verslaafd aan het volgen van haak-brei-naai blogs dus daar gaat menig uurtje in zitten.

Ongelofelijk hoeveel mooie dingen er gemaakt worden en hoeveel inspiratie ik daarvan op doe. Soms zoveel dat ik beter zou kunnen gaan haken, want ik heb zoveel projecten in m'n hoofd zitten... daar kunnen er beter wat vanaf gestreept worden dan dat er weer wat aan wordt toegevoegd. Uiteindelijk leidt het alleen maar tot meer UFO's ;-).

Vanochtend zag ik weer zo'n leuk brei project op de website van The Purl Bee: een gebreid kussen in de vorm van een schaap. Echt de moeite waard om even te bekijken!

Wanneer gaan we die nou weer maken???

Nicole