zaterdag 28 april 2012

Project mandje: afgerond!

Eigenlijk moet ik m'n Work in Progress foto aanpassen want ik heb een projectje afgerond.

Het mandje is klaar en ik heb er ook een bijpassende hoes voor om een lege augurkenpot bij gehaakt. Dit setje staat nu mooi te zijn in onze slaapkamer.

De gele bloemen zijn neppers van de IKEA en passen perfect in onze turquoise met gele slaapkamer.














Dit wordt trouwens wel een bericht met veel foto's. Ik heb m'n moeder beloofd om een foto te maken van al haar haaksels. En dat heb ik nu eindelijk gedaan!

Dit is de gehele collectie! Allemaal gemaakt van patronen uit de boekjes "Baby cadeautjes haken", "Babyspeelgoed haken"  en "Gelukspoppetjes haken"  van Annemarie Arts of "Gehaakte beestenboel", "Dierenvriendjes haken", "Kleine knuffels haken" en "Aapjes haken"  van Christel Krukkert.

Hoe bedoel je... we zijn fan van beide dames?


De baby heeft als extra aankleding nog een mutsje en sokjes gekregen. Hij was wel een beetje kaal....

Dat was het voor vandaag... ik ga weer aan de haak!

ps. Wat vinden jullie van de nieuwe look van m'n blog? Ik hoor het graag!

woensdag 18 april 2012

Work in Progress

Het heeft even geduurd, maar ik ben er weer.

Het huis is nog niet af, maar dat is een huis toch eigenlijk nooit!? Alle dozen zijn uitgepakt, kasten gevuld en het is nu wachten op de eetkamertafel en de salontafel. Dan is de woonkamer "af". In ieder geval voor wat de meubels betreft. Het voelt al wel als thuis, maar er moete

n zeker nog wel wat lege wanden gevuld worden met plankjes, misschien een xl letterbak en wat ander moois.

Het is hier in ieder geval heerlijk licht en ruim, zowel beneden als boven in de "studeer-/knutselkamer". Misschien moet ik 'm toch maar omdopen in " studio". Dat klinkt wel chique.

Het haken heeft ook wel een beetje stil gestaan en waar ik mee bezig
ben geweest, heb ik nog niet eens afgemaakt. M'n concentratie lijkt me af en toe een beetje in de steek te laten, maar het kan ook zijn dat ik gewoon veel te veel leuke dingen zie die ik wil maken. Teveel inspiratie, te weinig tijd..... zucht....

Maar ziehier, mijn Work in Progress! Van recent, naar wat langer geleden.
Dit wordt een aardig formaat mand. De laatste toer van de bodem is 128 steken en het geheel moet uiteindelijk ongeveer 20 cm. hoog worden. De rand wordt uiteindelijk een stukje omgeslagen zodat de mand wat extra stevigheid krijgt. Het patroon vind je hier. Het mandje is voor in onze slaapkamer. Deze is wit met donker turquoise, geel en grijs. Aangezien ik geen gele wol had, heb ik het mandje met licht en don
ker turquoise gehaakt. Er komt ook nog een glazen potje bij die een gehaakt jasje krijgt in dezelfde kleuren.

Op naar het volgende project:
Dit zijn een deel van de onderdelen van Sjakie Stapelslak uit het boekje "Babycadeautjes haken" van Annemarie Arts. M'n geel voor de kop en staart van Sjakie was echter bijna op, daarom is dit project blijven liggen. Ik ben er medio februari aan begonnen. Inmiddels is het gele katoen weer in huis, dus ik kan weer verder!
(Maar eerst m'n mand en potje afmaken!)

Nummer drie:

Het rechter gelukspoppetje heb ik tussen project 1 en 2 in gemaakt, maar het gelukspoppetje in de vorm van een paard ligt al sinds begin februari te wachten op ogen en haar. Dat haar ligt trouwens wel al klaar....
De patronen komen uit het boekje " Gelukspoppetjes haken" van Annemarie Arts.

Project 4:
Dit project ben ik begonnen na onze huwelijksreis in september 2011.... als cadeautje voor mijn hubby die erg dol is op hagedissen etc. Het is de kameleon uit het boekje " Kleine knuffels haken" van Christel Krukkert. Het ligt stil omdat ik eigenlijk niet tevreden was over de kleurwisselingen en ik er later achter kwam dat, op het moment dat je de staart opkrult en vast zet, je die slordige wisselingen ook daadwerkelijk ziet.

En last, but not least:
Het hondje... dat ik zo graag wilde haken... wiens onderdelen ik zooo snel klaar had, maar waar ik zo gefrustreerd van werd door het in elkaar zetten. En die dus nog steeds in stukjes in m'n haak ton ligt. Wat ik eigenlijk wel heel sneu vind, want hij is zo schattig.... Het patroon komt ook uit het boekje " Kleine knuffels haken" en ik weet eigenlijk niet eens zo goed meer wanneer ik met dit hondje ben begonnen.....ergens begin vorig jaar?

Wat heb ik dan wel afgemaakt!?!?

Een piraten gelukspoppetje waar ik nog geen foto van gemaakt heb....
Een aapje zoals ik al eerder gemaakt heb... daar heb ik ook geen foto van.....
En verder nog niets eigenlijk.....

ik heb wel m'n moeder geleerd om te haken. Die heeft inmiddels een kleine kinderboerderij aan knuffels af!

Kom maar op haaknaald! Het is tijd om iets af te gaan maken....